Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

A judo egy rendkívül kemény harcművészeti ág, amit sajnos ma már csak sportágként emlegetnek, pedig sokkal több annál. A nagysága, abból a folytonosságból ered, amit a szamurájok, Japán rendkívül magas erkölcsi eszmékkel rendelkező harcművészei hagytak ránk. Jigoro Kano, a judo megalapítója, kora legnagyobb szamurájaitól tanulta a jiu-jitsu technikákat. A jiu-jitsuból fejlesztette ki a judot, kivette az életre veszélyes technikákat: az ütés-rúgást, a veszélyes töréstechnikákat és elvezetéseket, majd végezetül hozzáadta az eséstechnikát. Az utolsó újítás volt az egyik legnagyobb jelentőségű, ez kihatott más harcművészeti ágakra is. A judonál ugyanúgy, mint a jitsunál megjelenik a nyolc egyensúlyvesztési irány. Ezt a mester a kard 8 vágási irányából képezte le. A dobástechnikáknál nagy jelentőséggel bír az ellenfél mozgásának kihasználása. A támadó, mivel mozgásban van, saját magát hozza egyensúlyvesztési helyzetbe, így a judos a lehető legelőnyösebb helyzetbe kerül, mivel az ellenfél energiáját kihasználva meg tudja dobni. Rendkívül fontos a judoban, hogy a támadó súlypontja alá kell süllyedni, így az erő, amit kifejt a harcművész, a lehető legkisebb. Egy jól kivitelezett dobásnál az ellenfél súlyából alig lehet érezni valamit, ezért lehetséges, hogy egy 70 kg-os ember játszi könnyedséggel dob meg egy 120 kg-os ellenfelet.

 

A mappában található képek előnézete Dobástecnika (katt ide)

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Termék teszt, tapasztalatok, értékelések és vélemények

(NailaBraun, 2018.11.17 17:31)

Így néhány ráncok, a ráncok az arcon hozzáteszi, átlagosan 5 8 éve, hogy a jelen korban a nők. Sajnos ez a probléma nem erőltetett, de nyilvánvaló, csak nézz az emberek körülötted, Te meg fogja érteni, hogy mi történik. Előnyei szuper modern krém felüdülést Bioretin. A fő oka a korral összefüggő változások az arcod – szabad gyökök hiánya, a tápanyagok, az ultraibolya sugárzás, fagy, száraz szél. <a href=http://infazavr.org/magyarorszag>Leírás itt</a> Gyakorlatok izom tömeg növeléshez. Nem titok, hogy 50 éves kor után jelentősen megnövekszik csont ritkulás és porozitás. Ez hormonális változások okozzák. Ahhoz, hogy védjük meg magunkat a csont törésektől elkezdhetünk szedni megfelelő készítményeket, viszont ez a módszer egész sor negatívumot rejt magában és nem kívánt mellékhatásokat.

dobás

(Yllia, 2010.08.10 10:54)

Sziasztok!
Én sárga öves vagyok, de egy kis segítséget kérnék, ugyanis küzdelemnél senkit sem tudok megdobni! Igaz, hogy nagyrészt zöls övesek már a korombeliek, de attól még szerintem sikerülnie kéne...
Szerintetek hogy csináljam?

Re: dobás

(bojszi, 2011.11.03 14:09)

Soha ne törekedj csak arra,hogy kizárólag dobással dönts el egy küzdelmet.Soha ne hátráltasson, ha az ellenferlednek az őv színe más.
Itt az ideje,hogy elhidd magadról,hogy képes vagy leküzdeni az akadályokat.Használd ki azon magatartást,amit a zöld öves társaid veled szemben helytelenül gyakorolnak.Nem lebecsülni kell társainkat hanem minden erővel segíteni taníta.Mindenki legyőzhető .Én barna őv vizsgára készülök,és hidd el szívesen edzenék veled .Nagy akarat van benned ezt használd ki.Mindíg magadnak edzel,és az eredmény lehert kicsi, de az a tiéd te érted el.Végezetül csiszolni kellene a befordulás,ill.kiemelési technikádat.Alapozz a 8 egyensújvesztési pontra.
Sok sikert kívánok,a kitartás eredményre vezet.

Re: dobás

(miklos balazs, 2013.03.03 14:57)

Fejlesz a kondiciot, vegezz tobb befordulast,es konbinacioban gondolkozz!

Re: dobás

(anett, 2013.11.22 14:33)

sziasztok ma fogok narancs övre vizsgázni.de egy dobás nevét nem tudom segitsetek lécci (van:kosotogari,kouchigari,haraigoshi,uchimata,okujasibarai,tai otoshi)Mejik van még??

Re: dobás

(anett, 2013.11.22 14:34)

sziasztok ma fogok narancs övre vizsgázni.de egy dobás nevét nem tudom segitsetek lécci (van:kosotogari,kouchigari,haraigoshi,uchimata,okujasibarai,tai otoshi)Mejik van még??

Kapj az alkalmon!

(Vili, 2011.02.20 13:46)

sziasztok én is judózok és én is sárga öves vagyok és elég jól megy. sőt 59 kg-os vagyok és a 81 kg-os gyereket is megdobom persze nem mindig jön össze. A sikerek az eddzőn is múlik. meg rajtad Alényeg hogy az ellenfél felállásához használdd a megfelelő technikát tudhatod hogy melyik mozdulatodra hogy reagál azellenfél és ezt akár ki is használhatod
Sőt! Ki is kell!

*.*

(lilla, 2010.08.01 17:25)

vagyis nem a feladatot hanem a technikát.XD

*.*

(lilla, 2010.08.01 17:24)

a lényeg hogy egy kicsit hajlítsad be a lábadat:) mert ha teljesen nyújtva van akkor nem tudod rendesen megcsinálni a feladatot:)

hö én most megyek a zöldre:)

ifjcsorejeno99@citromail.hu

(csorejeno99, 2009.10.21 17:30)

A judó dobásban hogy kell beálni,ugyanis még fehér öves sem vagyok

csorejeno99

(csorejeno(ifj), 2009.10.11 16:42)

előző nevem rosszul írtam elnézést. A judo a kedvencem3

csorejeno99

(csóré jenő (ifj), 2009.10.11 16:39)

én is judóra járok